Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Ο Ρίτσαρντ Ντώκινς για τον μαχόμενο αθεϊσμό





Ο εξελικτικός βιολόγος και μαχόμενος αθεϊστής, Ρίτσαρντ Ντόκινς, παροτρύνει όλους τους άθεους και αγνωστικιστές, να δηλώσουν ανοιχτά τη θέση τους και να πολεμήσουν την εισβολή της εκκλησίας στην πολιτική και την επιστήμη.

Πηγή: tvxs

Share

Category: Ντοκυμαντέρ



Σχόλια (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η markos λέει:

    Οι θρησκείες είναι το κρακ των Λαών και των αδυνάτων.

  2. Ο/Η Στρατής λέει:

    Πραγματικά υπέροχο αυτό το video!
    Μου άρεσε και ο παραλληλισμός με το κίνημα των ομοφυλόφιλων, πολύ εύστοχος.
    Όμως σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, νομίζω ότι οι ομοφυλόφιλοι είμαστε ΠΟΛΥ περισσότερο κρυφοί σε σχέση με τους άθεους. Εγώ προσωπικά (που είμαι ΚΑΙ κρυφογκέι ΚΑΙ κρυφοάθεος – και τα δύο «κρυφό» οφείλονται στην ταξική μου θέση και όχι σε δειλία) το ότι είμαι άθεος τολμάω και το λέω ΠΟΛΥ πιο εύκολα.
    Σας δίνω αμέσως ένα παράδειγμα:
    Σε όσους μαοσταλινικούς συναναστρέφομαι στο κίνημα (κυρίως ΚΟΕ και ΚΚΕ(μ-λ) δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να τους «αποκαλύψω» το ότι είμαι άθεος. Σε ΚΑΝΕΝΑΝ τους όμως δεν έχω αποκαλύψει ότι είμαι γκέι (για ευνόητους λόγους…)

    Τέλος πάντων. Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης, ο Ντώκινς έχει δίκιο: ΚΑΙ στην Ελλάδα πάρα πολλοί άθεοι δείχνουν έναν υπέρμετρο σεβασμό προς την επίσημη θρησκεία.

  3. Ο/Η πανοσ λέει:

    Στρατη δεν εχει καιμμια σχεση ο δεικτης νοημοσυνη σου με την σεξουαλικη σου προτιμηση. Δεν ειμαι ομοφυλοφιλος. ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΡΥΨΕΙ. και χωρις πολα πολα ο χριστιανισμος ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ στη χωρα μου.

Αφήστε μήνυμα