Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Βρώμικη επιχείρηση απαξίωσης και χαριστικής βολής στο συνδικαλιστικό κίνημα!



Αφορμή το πόρισμα Ρακιντζή για τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ!

Αναδημοσίευση: Iskra

Η «Ίσκρα» έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι τα Συνδικάτα για να παίξουν το ρόλο τους στην υπεράσπιση των  κατακτήσεων και των συμφερόντων των εργαζομένων, χρειάζονται, ιδιαίτερα στις κορυφές τους, μεγάλες τομές, βαθιά εξυγίανση, νέους ταξικούς συσχετισμούς και ένα νέο συνεπή και βαθιά ενωτικό ταξικό προσανατολισμό.

Από σκοπιά αυτή η «Ίσκρα» είχε και θα έχει σκληρό μέτωπο απέναντι στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και τα γραφειοκρατικά εκφυλιστικά, πελατειακά και νοσηρά φαινόμενα στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και μέτωπο σε στείρες ανθενωτικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Η επίθεση, όμως, που δέχεται η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ από τους κυρίαρχους μνημονιακούς κύκλους στη χώρα μας, οφείλουμε να πούμε ευθέως και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις προτεραιότητες για αλλαγές και αλλαγή στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως αυτές που προαναφέραμε!

Δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη εξυγίανσης και συνεπούς αγωνιστικού ταξικού επαναπροσανατολισμού των συνδικάτων και του συνδικαλιστικού κινήματος!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζής «ευαισθητοποιήθηκε» αυτήν την ΣΤΙΓΜΗ. Όπως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τόσο ο ίδιος όσο και το ΠΟΡΙΣΜΑ του έγιναν ινδάλματα και εμβλήματα των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης και συνολικά του πολιτικοοϊκονομικού κατεστημένου.

Προξενεί πραγματική κατάπληξη το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν υποβαθμίσει και περιθωριοποιήσει την Υπηρεσία Επιθεωρητών Δημόσιας Διοικησης, εμποδίζοντας την να παίξει τον ελεγκτικό της ρόλο στο Δημόσιο και στις σκανδαλώδεις πράξεις και παραλείψεις των Υπουργών και των ανωτάτων κρατικών λειτουργών, ξαφνικά μετέτρεψαν σε «ήρωα» της «κάθαρσης» το ΛΕΑΝΔΡΟ ΡΑΚΙΝΤΖΗ.

Ο λόγος είναι απλός. Ο κ. Λ. Ρακιντζής δεν άγγιξε τα μύρια όσα σκανδαλώδη και εφιαλτικά των κυβερνητικών πεπραγμένων.

Αντίθετα, ο Λ. Ρακιντζής ανακάλυψε τη «διαφθορά» και μάλιστα στον κατάλληλο χρόνο, όχι στο κυβερνητικό επίπεδο, ούτε καν στις κορυφές του δημοσίου τομέα, αλλά στον…συνδικαλισμό!

Έδωσε, λοιπόν, την κατάλληλη πάσα για να ξεκινήσει συντονισμένα και σχεδιασμένα η βρώμικη επιχείρηση απαξίωσης  και αποδόμησης όχι απλώς μιας συνδικαλιστικής ομοσπονδίας αλλά του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος.

Γιατί δεν πρέπει να μας μένει καμία αμφιβολία ότι στόχος της βρώμικης επιχείρησης είναι συνολικά τα συνδικάτα και συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα οι ταξικοί κοινωνικοί αγώνες των εργαζομένων.

Στόχος είναι η απαξίωση και διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά και όχι να καταφερθούν πλήγματα σε νοσηρά φαινόμενα εκφυλισμού και διαφθοράς στο πλαίσιό του!

Και αυτός ο στόχος, ο οποίος πρωθείται με εισαγγελικές παρεμβάσεις, ποινικοποίηση και δικαστικές διώξεις, αποκτά κρίσιμη σημασία σε αυτή τη φάση, όπου κλιμακώνεται αφόρητα η συνολική επίθεση λεηλασίας στον κόσμο της εργασίας.

Οι κυρίαρχοι κύκλοι δεν επιθυμούν απλώς να αποδομήσουν τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ! Επιδιώκουν, με αφορμή το πόρισμα Ρακιντζή, να ξεμπερδεύουν συνολικά με τα συνδικάτα, ανεξαρτήτως προσανατολισμού και πολύ περισσότερο με τα συνδικάτα εκείνα που δεν είναι «πράσινα» και κρατάνε ακόμα ψηλά τη σημαία της ταξικής και αγωνιστικής συνέπειας!

Ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση το άθλιο πολιτικό μπλοκ ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ – ΝΔ επιδιώκει μέσω του διασυρμού της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και μάλιστα συλλήβδην , να δυσφημήσει και να παραλύσει οποιεσδήποτε αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων στο επερχόμενο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων.

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

Αυτήν την ώρα οι ευθύνες των ηγεσιών των συνδικάτων των υπό ιδιωτικοποίηση, αλλά και όχι μόνο, δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών είναι τεράστιες!

Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι ευθύνες της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ!

Αυτήν την ώρα δεν είναι δυνατόν, απέναντι στο προαναγγλεθέν ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, οι ηγεσίες αυτές να αρκεστούν μόνο στα παχιά λόγια και πολύ χειρότερα να αναδιπλωθούν ξανά με διάφορες προφάσεις, σαν αυτές που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί για να εμπαίξουν εαυτούς και αλλήλους.

Αυτή η ώρα, επίσης, δεν είναι ώρα για άσφαιρα πυρά.

Εδώ και τώρα όλες οι Δημόσιες επιχειρήσεις, υπο άμεση ιδιωτικοποίηση αλλά και μη, οφείλουν να συντονιστούν άμεσα και να αναπτύξουν από κοινού και σε συνεργασία, όσο το δυνατόν, με τον ιδιωτικό τομέα, μεγάλους πολύμορφους και σκληρούς ενωτικούς αγώνες.

Αν τα συνδικάτα στις ΔΕΚΟ, και πρώτα από όλα στη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, κινηθούν ενιαία σε αυτήν την ενωτική αγωνιστική κατεύθυνση, τότε μπορεί το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων να γίνει το «βατερλώ» για το Μνημόνιο και τους εμπνευστές του!

 

 

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα