Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Συμπλοκή μελών της Χ.Α με αντιεξουσιαστές στα Ψηλαλώνια Πάτρας



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας, όταν συνεπλάκησαν περίπου 100 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες, του αντιεξουσιαστικού χώρου με μέλη της Χρυσής Αυγής. Από τις συμπλοκές προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα μπαρ και εστιατόρια της περιοχής. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η αστυνομία δεν παρενέβη διότι δεν είχε δυνατότητα να ελέγξει την κατάσταση. Τα επεισόδια εξετάζει, σύμφωνα με το best.gr, η Ασφάλεια Πατρών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή έχουν γίνει περίπου 10 προσαγωγές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του patrastimes.gr, όλα άρχισαν στο κάτω μέρος της πλατείας στα Ψηλά Αλώνια, όπου 100 περίπου αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με περίπου 15 μέλη της Χρυσής Αυγής. Ακολούθησε πετροπόλεμος και τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε όλη την πλατεία της περιοχής. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι κλήθηκε η αστυνομία, έφτασαν επί τόπου δύο περιπολικά, τα οποία μόλις είδαν το συμβάν έκαναν αναστροφή και δεν επενέβησαν.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες στη διάρκεια των επιχειρήσεων «Ξένιος Ζευς» στην Πάτρα, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παράνομων μεταναστών, λαμβάνουν μέρος και πολίτες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές έχει εντοπιστεί τουλάχιστον ένας δημοτικός υπάλληλος, μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης, που συμμετέχει στις συλλήψεις.

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η sakhs λέει:

    είναι ντροπή για το μπλογκ και του διαχειριστές του να αναπαράγουν «ειδήσεις» που διαποτίζονται κατά κόρον από την κυρίαρχη ιδεολογία

    η εν λόγω αναδημοσίευση

    1. Αναπαράγει τον δήθεν απολίτκο και ουδετεροποιημένο χαρακτήρα της σύγκρουσης των δύο άκρων: «συνεπλάκησαν περίπου 100 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες, του αντιεξουσιαστικού χώρου με μέλη της Χρυσής Αυγής».

    2. Αποπολιτικοποιεί τον αντιφασιστικό αγώνα μιλώντας με θεαματικούς όρους για «επεισόδια».

    3. Τρομολαγνεί ενεγεργοποιώντας τα συντηρητικά αντανακλαστικά του φιλήσυχου πολίτη μιλώντας για: «Από τις συμπλοκές προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα μπαρ και εστιατόρια της περιοχής.»

    4. Ψεύδευται ασυστόλως αφού

    α. Η σύγκρουση ξεκίνησε όταν σύντροφοι αντιφασίστες αντιλήφθηκαν ότι 15 φασίστες με κράνη, παλούκια και αλυσίδες, που είχαν ήδη στήσει και οδόφραγμα, και ετοιμάζονταν να επιτεθούν στην κατάληψη του Μαραγκοπουλείου, μερικά στενά παρακάτω.

    β. Ότι το μαγαζί που σπάστηκε («Ψηταλώνια») είναι ιδιοκτησία χρυσαυγίτη και αποτελεί σημείο συγκέντρωσης φασιστών και εξόρμησής τους για επιθέσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στην περιοχή των Ψηλών Αλωνίων και σπάστηκε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης όταν οι κυνηγημένοι φασίστες προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο εκεί.

    Η κατάπτυστη αναπαραγωγή αυτής της «είδησης» παραμένει επί 4 μέρες αναρτημένη παρά το γεγονός:

    1. Ότι οι μπάτσοι μετά από πάρα πολύ ώρα του τέλους της σύγκρουσης προσήγαγαν σε άσχετα σημεία 9 άτομα, από τα οποία 4 αντιφασίστες συλλαμβάνονται και κατηγορούνται με στημένες κατηγορίες μπάτσων/ναζί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κινδυνεύουν με προφυλάκιση

    2. Ότι αγνοούνται όλες οι ανακοινώσεις που έβγαλαν οι
    Αλληλέγγυοι-ες, η συλλογικότητα Πέρασμα, η Κίνηση υπεράσπισης δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών/τριών Πάτρας, το EEK Πάτρας, η Λαϊκή συνέλευση πολιτών Βραχνέικων και η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Πάτρας.

    3. Ότι μόλις λίγες μέρες πριν η ένταση της καταστολής των αντιφασιστών στην αθήνα (30/9) και των αλληλέγγυων (1/10) έφτασε στο απόγειό της με βασανιστήρια μέσα στη ΓΑΔΑ και άλλες πτυχές που είναι γνωστές.

    4. Ότι όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στις ξεκάθαρα και απροκάλυπτα φασιστικές/ναζιστικές κατευθύνσεις που επιλέγει να κινηθεί η κρατική διαχείριση και τα media με την ανοιχτή κάλυψη και το σιγοντάρισμα που προσφέρουν στη ΧΑ.

    Όταν οι κρατικές πολιτικές και οι επιλογές της άρχουσας τάξης κινούνται οι ίδιες προς το φασισμό ως εργαλείο διαχείρισης της κρίσης, και τουλάχιστον όσον αφορά το μπλογκ και την «είδηση», είναι προσβολή όχι μόνο για τους αγωνιστές αντιφασίστες, αλλά για το κίνημα συνολικά να αναπαράγονται τέτοιες «ειδήσεις».

    Κι αυτό άσχετα και πέρα από τις διαφωνίες που μπορεί να έχετε για τις πρακτικές των αναρχικών στο ζήτημα του αντιφασισμού. Δε μιλάμε προφανώς για ταύτιση με τις πρακτικές του μαχητκού αντιφασισμού, ούτε για άγνοια κάποιων από τα όρια που μπορεί να έχει αυτή η τακτική αν λειτουργεί απομονωμένα. Είναι άλλο πράγμα όμως η πολιτική κριτική και άλλο η αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας.

    Αυτό το πράγμα είναι ξεφτίλα.

  2. Ο/Η κοκκινη ορχηστρα λέει:

    Πρόβες εμφυλίου;

    Μια μέρα μετά την διάλυση της διαδήλωσης στο Σύνταγμα, στις 18 Οκτώβρη μέρα γενικής απεργίας, ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον eniko.gr θεώρησε ότι το κεντρικό ζήτημα που έπρεπε να σχολιαστεί ήταν η“αγαστή συνεργασία aστυνομίας με κουκουλοφόρους και μπαχαλάκηδες -τους γνωστούς «αγνώστους»- που και τη διαδήλωση διέλυσαν και θα αποτρέψουν τον κόσμο να κατέβει στην επόμενη”… “Το έργο αυτό, δηλαδή την Αστυνομία να παίζει «κλέφτες κι αστυνομικούς» με τους «πελάτες της» διαλύοντας τις διαδηλώσεις, το παρακολουθούμε καθ’ όλην τη διάρκεια της μεταπολίτευσης”. Αφού λοιπόν “Δουλειά της Αστυνομίας είναι να προβοκάρει πάντα τις διαδηλώσεις. Να χτυπά απρόκλητα ή να επινοεί κάθε στρατήγημα που θα «νομιμοποιεί» τη σύγκρουση”, έτσι “Δουλειά της Αριστεράς είναι να αποφύγει πλέον και να αποφεύγει στο μέλλον αυτήν την παγίδα. Ας βρει τον τρόπο”. Αυτό είναι το καθήκον που προκύπτει για τον Στάθη μετά απ’ όλες αυτές τις σκέψεις. Την άποψη αυτή τη συμμερίζεται κατά κάποιον τρόπο η πλειοψηφία της συντεταγμένης αριστεράς, ίσως και του κόσμου της. Άρα ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα: Να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις, ή θα σε προβοκάρει η αστυνομία ή οι προβοκάτορες. Αλλιώς να μάθουμε να περιφρουρούμε τις διαδηλώσεις.Από ποιους όμως; Μα είναι προφανές από τους προβοκάτορες, που δίνουν το άλλοθι στην αστυνομία να μας διαλύσει. Το μόνο που δεν μας λένε οι Στάθηδες είναι τι γίνεται στην περίπτωση που παρα ταύτα πρέπει να αμυνθούμε στην αστυνομία όταν αυτή μας επιτίθεται με ή χωρίς “προβοκάτορες”. Εκεί χρειάζεται περιφρούρηση; Αμυνόμαστε ή καθόμαστε να μας δείρουν; Σε αυτά οι Στάθηδες δεν ενδιαφέρονται να απαντήσουν. Μόνο σιβυλλικές συμβουλές του στυλ “να αποφεύγει κανείς τις παγίδες”. 

    Στην πραγματικότητα ο Στάθης και οι σκέψεις του είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όπως ήταν και τον Μάη όταν προέβλεπε το κάψιμο της χρυσης αυγής από το φως τώρα που βγήκε από το σκοτάδι. Οι εκλογές του Ιούνη και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι στο φως η χρυσή αυγή τα πάει, περίφημα. Η αριστερά αρνείται να καταλάβει ότι η εποχή έχει αλλάξει. Ότι δεν υπάρχουν πλέον κανόνες, τουλάχιστον οι κανόνες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Ότι η εξουσία δεν επιδιώκει πλέον την κοινωνική συναίνεση με τους αντιπάλους της….. Συνέχεια εδώhttp://wp.me/pryYN-18O

  3. Ο/Η ΑL Lios λέει:

    Σάκη, επίσης «συγκρουστηκαν 100 με 15», σα να βγαζει τους χρυσαυγίτες σουπερ-ηρωες και τους αναρχες φλωρους!Ενώ επρεπε να λέει «τους λιανίσανε στο ξύλο γιατί πηγαιναν γυρευοντας, και τελικα φυγανε με την ουρα στα σκέλια (και τα δόντια στο χερι).

Αφήστε μήνυμα