Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβία-τρανσφοβία



Δυο πράγματα σημειώνω από τη χτεσινή κινητοποίηση ενάντια στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε gay:

Το πρώτο είναι η εφαρμογή, για πρώτη φορά αν δεν κάνω λάθος, από την αστυνομία ενός νέου μέτρου καταστολής των διαδηλώσεων: πριν καν ξεκινήσει η πορεία, πλήθος μπάτσων επέβαλαν η πορεία να περιοριστεί στη μια λωρίδα, την αριστερή, ενώ μπάτσοι και ομάδες ΔΙΑΣ συνόδευαν την πορεία σε όλη της τη διάρκεια. O Tempora O mores! Νέοι καιροί, νέα ήθη…

Το δεύτερο, είναι το άπαιχτο σύνθημα που ακούστηκε στη διαδήλωση (ακούγεται και στο βίντεο):

«Φασίστες κουφάλες, έρχονται οι πουστάρες!».

Παραθέτω το δελτίο τύπου των διοργανωτών της διαδήλωσης:

Αθήνα

10/9/2012

Σύνταγμα, Ομόνοια, Ζάππειο : τρία κεντρικά σημεία της Αθήνας, τρία περιστατικά ομοφοβικής βίας σε διάστημα μόλις δυο εβδομάδων , με συμπολίτες / συμπολίτισσές μας- άτομα της LGBTQ (Lesbian, Gay, Bi, Trans, Queer) κοινότητας να γίνονται θύματα σωματικής και λεκτικής κακοποίησης.

Όλα αυτά συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν με την καθημερινή πολιτική νομιμοποίηση της βίας και την απουσία της πολιτείας, παράγοντες που συντελούν τα μέγιστα στην καλλιέργεια της κοινωνικής ανοχής σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Σε αντιστάθμισμα όλων αυτών, αλλά και της περιρέουσας αδράνειας που χαρακτηρίζει πλέον την πόλη μας και τους κατοίκους της, οργανώσεις, συλλογικότητες και φορείς σχεδιάζουν μια σειρά δράσεων καταγγελίας των πρόσφατων περιστατικών βίας, με στόχο την ευαισθητοποιήση του κοινού, στο γενικότερο πλαίσιο κινητοποιήσεων για την καταπολέμηση της ομοφοβίας / τρανσφοβίας.

Πιο συγκεκριμένα, καλούμε φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες σε μια απο κοινού διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβική – τρανσφοβική βία, στις 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν το βράδυ της ίδιας ημέρας με performances στη πλατεία Κεραμεικού στις 21.00 καθώς και το πρωί του Σαββάτου 15/9 στις 12.00 με ένα freeze action σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Σε κατεύθυνση αντίθετη του αναχρονιστικού αέρα που φαίνεται να πνέει στις κοινωνίες μας, δε μένουμε αμέτοχοι / αμέτοχες σε όσα συμβαίνουν δίπλα μας και βάζουμε το χρώμα μας στην κοινωνία που οραματιζόμαστε.

Υπογράφουν οι :

ActUP Hellas

ΣΥΔ- Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

OΛΚΕ

Colour Youth- Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας

Athens Pride

Kόσμος χωρίς πολέμους και βία

Σύνθεση 10%

Ροζ Καφενείο

GayWorld.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Έλενα Διαμαντοπούλου,

Εκπρόσωπος Ομάδας για τη διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβία-τρανσφοβία

e-mail: [email protected]

κιν.τηλ: 6975790894

Πηγή: 10percent.gr

Share

Tags:

Category: Εσωτερικά



Σχόλια (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η ΑL Lios λέει:

    όλα καλά αλλα τα συνθήματα πέρα απο το να βγαλουν την καταπιεση πρέπει να γίνουν και πιο μαζικά, πιο ταξικά, να ενωθουν με τους λοιπους καταπιεσμενους.Γενικοτερα πρέπει να επιδιωχθουν συμμαχίες.

  2. Ο/Η ΑL Lios λέει:

    σαφως τα παραπάνω ειναι κυρίως δουλεια της (ομοφοβικης εν πολλοις,αλλά πρεπει να αλλαξει) αριστεράς.

Αφήστε μήνυμα