Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Είμαστε σε πόλεμο; ένοικοι και διαχειριστές της ελληνικής πολιτικής χωματερής



Ο δήμαρχος Κορίνθου -ή αλλιώς ο στρατηγός Ρόμελ της λειψυδρίας- εχθές έκανε την περίφημη δήλωση: “Είμαστε σε πόλεμο”.

Το προφανές: ο κύριος αυτός απευθύνεται στα κοπάδια πελατών που τον ψήφισαν με πολεμικές εκφράσεις για να τους αποδείξει ότι είναι παρών στα γεγονότα για το συμφέρον τους.

Το όχι και τόσο προφανές: οι μαλακίες που λέει και κάνει (το κόψιμο του νερού σε ένα στρατόπεδο που στοιβάζονται άνθρωποι σε μέρες καύσωνα) είναι ακόμα μια έκφραση της βαρβαρότητας, της μισαλλοδοξίας και της ανικανότητας να δει πέρα από τη μύτη του, του μέσου μικροαστού ψηφοφόρου που εκφράζεται από πολιτικά ζωντανά όπως ο δήμαρχος Κορίνθου.

Δεν θέλουμε τους ανθρώπους εκεί γιατί συγκροτούν κάποιου είδους “πρόβλημα”. ..

Ποιο είναι ακριβώς λοιπόν το “πρόβλημα”; Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα -ναι ντε ο καπιταλισμός- παράγει περιττούς ανθρώπους. Εκτός από τη μόλυνση του περιβάλλοντος έχουμε την παραγωγή ανθρώπων που είναι εκτός, που δεν χρειάζονται, ή χρειάζονται μόνο προσωρινά για να κάνουν τις βαριές εργασίες μιας κοινωνίας κορόιδων μικροαστών που δεν μπορούν πια να ξεσκατώνουν οι ίδιοι γιαγιές, ούτε να κρατούν μωρά, ούτε να μαζεύουν ροδάκινα ούτε να καθαρίζουν πατώματα. Η κρίση έφτασε όμως και εκτός από τους μετανάστες εργάτες και εργάτριες περισσεύουν και τα καλόπαιδα της ελληνικής μεσαίας τάξης που με 35 πτυχία το ένα.. είναι απλά… άνεργοι.

Τι να κάνουμε λοιπόν, έτσι είναι η “ζωή”, έτσι είναι ο καπιταλισμός. Οι σπασμοί του δημάρχου Κορίνθου και όσων τσιμπάνε από τέτοιου είδους δηλώσεις και σώου είναι οι σπασμοί ενός κόσμου που πεθαίνει. Μιας δομής που βρίσκεται σε διαρκή αποσύνθεση αλλά δεν ξέρει τίποτα άλλο από το να κανιβαλίζει όποιον βρίσκει στο διάβα της, για να παραμείνει εκεί, πάνω στο μικρό της βάθρο με την όποια εξουσία στα χέρια της.

Πολύ σωστά είδα μια φίλη στο facebook να επισημαίνει ότι η όλη ρητορική θυμίζει τους αντίστοιχους αγώνες για τις χωματερές παλιότερα. Φυσικά ως γνήσιος εθνικοσοσιαλιστής ο Κασιδιάρης ήρθε να εκφράσει αυτό που ο μέσος ελληναράς έχει στο κεφάλι του: “Έχουμε κάθε δικαίωμα να αποκαλούμε σκουπίδια τους λαθρομετανάστες”. Επόμενος σταθμός θα είναι η δημόσια παραδοχή ότι κάποιοι θέλουν να έχουν το δικαίωμα να αποκαλούν τους μετανάστες εργάτες ως δούλους. Άλλωστε και η “ένδοξη” αρχαία Αθήνα είχε δούλους. Γιατί όχι και αυτοί. Κυνικό ε;

Φυσικά το ποιος είναι το σκουπίδι σε αυτή αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, δεν θα το κρίνει κανείς πέρα από την ίδια τη σκληρή πραγματικότητα του καπιταλισμού. Ότι και να κάνουν τα εγχώρια σκουπίδια -είτε πρόκειται απλά για ενοίκους της χωματερής είτε για wannabe διαχειριστές της- έρχεται με γοργούς ρυθμούς η στιγμή που θα είναι οι επόμενοι για “σκούπισμα”. Για αυτό καβατζώνονται κάποιοι από τώρα. Είτε ελκύονται από τις υποσχέσεις των ναζί για εύρεση εργασίας σε σεκιούριτι και κάθε είδους τάγματα ασφαλείας είτε από τις υποσχέσεις Σαμαρά για “τάξη και ασφάλεια” με τη βοήθεια της Παναγίας. Κάτι πρέπει να κάνουν .. η δικιά τους ώρα ήρθε… το σκούπισμα του Κεφαλαίου είναι εδώ… τους πλησιάζει. Ας κανιβαλίσουμε λοιπόν μερικούς μετανάστες, ας κανιβαλίσουμε αριστερούς και αναρχικούς και όσους άλλους μας τρίβουν στη μούρη το πόσο μαλάκες είμαστε…

Το χθεσινό σώου που στήθηκε από τη ΓΑΔΑ με κομπάρσους των ΜΑΤ και του Μιχαλολιάκου είχε συγκεκριμένους σκοπούς: Να συσπειρώσει γύρω από το Κράτος και τους μηχανισμούς του όσους πογκρομάκηδες έλκονται από εσωτερικούς εχθρούς και φυσικά να εμποδίσει οποιαδήποτε διαμαρτυρία από την αριστερά, την αναρχία και όσο κόσμο έχει ακόμα αξιοπρέπεια  για τους αληθινούς λόγους που θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί κάποιος. Δηλαδή για το το ότι υπάρχει μια πολιτική παρανομοποίησης της εργασίας  που δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης με την προοπτική να γίνουν στρατόπεδα απλήρωτης εργασίας. Για το ότι το Κεφάλαιο μας πηγαίνει ολοταχώς σε ένα νέο Μεσαίωνα όπου το Κράτος είναι ο Βασιλιάς και οι Πολυεθνικές η καινούργια εκκλησία.

Ναι έχουμε πόλεμο, μας τον έχουν κηρύξει το Κράτος, το Κεφάλαιο και προσπαθούν να συσπειρώσουν όσους πρόθυμους κανίβαλους στη νέα εποχή των ποταπών ενστίκτων.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν την πλειοψηφία. Αν είχαν τη πλειοψηφία δεν θα χρειαζόταν όπλα,ΜΑΤ,νεοναζί, μπράβους και ΜΜΕ.

Το δικός μας πρόβλημα είναι όσοι πιστεύουν ότι ο κοινωνικός πόλεμος σταμάτησε σε κάποια ομιχλώδη ιστορική περίοδο μετά τον ΄Β Π.Π.

Ας μην ψαρώνουμε. Ας οργανωθούμε. Είναι αρκετοί, δεν είναι όμως η πλειοψηφία.

Πηγή: risinggalaxy

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα