Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Η Στρατιωτική Δικαιοσύνη διώκει φαντάρο βάλλοντας κατά του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης



Με μια πρωτοφανή αυταρχική κίνηση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης που επαναφέρει την πολιτική ζωή στην εποχή του 50′, όπου με τους νόμους για την κατασκοπεία  καταστέλλονταν η ελεύθερη πολιτική δράση, ο έφεδρος Α.Τ., βιολόγος – καθηγητής ετών 29, διώκεται ως προδότης. Διώκεται για κακούργημα γιατί θέλησε να ενημερώσει τους συναδέλφους του που θα υπηρετήσουν στην Κύπρο,  βασιζόμενος στην προσωπική του εμπειρία και σε ευρέως γνωστές πληροφορίες σχετικά με την διάρθρωση της ΕΛΔΥΚ και τις συνθήκες που επικρατούν εκεί. Πληροφορίες που μπορεί να αντλήσει ο καθένας σε μια περιήγηση του στο internet. Πρόκειται για μια βάναυση επίθεση στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης των φαντάρων, για μια βίαιη απόπειρα κλεισίματος του στόματος μας, ώστε οι όποιες παρατυπίες και αυθαιρεσίες των βαθμοφόρων να μένουν εντός και να θάβονται.

Επιχειρείται να ορθωθούν τείχη ανάμεσα στην κοινωνία και τις μονάδες του Ελληνικού Στρατού, ώστε ελεύθερα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να πράττει κατά το δοκούν, μακριά από τα μάτια της δημοσιότητας και τον έλεγχο της κοινωνίας. Και μάλιστα, όταν ο καθένας μας παρακολουθεί εμβρόντητος τις κατηγορίες του πρώην ΥΕΘΑ Α.Τσοχατζόπουλου για τον χρηματισμό των πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών του ΚΥΣΕΑ από κολοσσούς της πολεμικής βιομηχανίας, που κατάφεραν με τις μίζες να εξασφαλίσουν τα χρυσοφόρα συμβόλαια των πολεμικών προμηθειών, εκτινάσσοντας το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα, για να βρεθούμε σήμερα ως εργαζόμενοι σε αυτή την απελπιστική κατάσταση. Οι ίδιοι αστοί πολιτικοί και θεσμοί που συγκάλυψαν τα τεράστια εγκλήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, σέρνουν σε δίκη το συνάδελφο φαντάρο με βαρύτατη κατηγορία.

Δείγμα αλαζονείας και υποκρισίας. Πρόκειται για αντιλήψεις συναφείς σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, σε ανθρώπους και θεσμούς που επεξεργάζονται αυταρχικές λύσεις. Αυτό αποδεικνύει η σημερινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η Στρατιωτική Δικαιοσύνη που για να μην ξεχνιόμαστε, αθώωσε τους υμνητές της Χούντας των Συνταγματαρχών στη Σχολή Ευελπίδων και τους ακροδεξιούς ΟΥΚάδες στο Ναυτοδικείο για τα παράνομα εμετικά άσματα που αμαύρωσαν την Στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, παρά την πληθώρα του αποδεικτικού υλικού.  Αντίθετα, για τους στρατιώτες, άμισθους δούλους των στρατοπέδων και το σύνολο του κόσμου της εργασίας οι λαϊκές ελευθερίες πρέπει να εξαφανιστούν, κάθε χαραμάδα ελευθερίας και επικοινωνίας μεταξύ των στρατοπέδων και της κοινωνίας πρέπει να κλείσει. Ζούμε επομένως ένα ακόμη επεισόδιο του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που ουσιαστικά απαγορεύει την αμφισβήτηση, τη διαδήλωση και τους συλλογικούς αγώνες, επιβάλλοντας τον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.

Ο Α.Τ. δήλωσε εθελοντικά ΕΛΔΥΚ εξαιτίας της οικονομικής παραμέτρου και λόγω ειδικότητας Ν/Τ (νοσοκόμος – τραυματιοφορέας). Όπως γράφει ο ίδιος «Όταν τον Δεκέμβρη του 2010, άρχισε να έρχεται η επόμενη ΕΣΣΟ, βοηθούσα ως Ν/Τ στις συνεντεύξεις των νεοεισερχόμενων το γιατρό της μονάδας, έναν καταπληκτικό νέο ανθυπολοχαγό που ενδιαφερόταν πάρα πολύ για τους στρατιώτες, και τον οπλίτη ΟΨΜ (ψυχολόγος). Εκεί διαπίστωσα πως η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτών δεν είχε δηλώσει εθελοντικά την ΕΛΔΥΚ και πως ήταν αρκετά φοβισμένοι καθώς δεν ήξεραν που μεταφερόντουσαν. Επειδή στην ζωή μου έχω μάθει να βοηθώ άλλους ανθρώπους όπως και όταν μπορώ, στις 21/12/2010 συνέταξα στο φόρουμ www.thiteia.org το συνημμένο άρθρο. Στόχος μου ήταν ένας και μοναδικός , να βοηθήσω τους νέους φαντάρους, που είτε εθελοντικά είτε όχι, έρχονταν στην ΕΛΔΥΚ να μάθουν 5 πράγματα για τη νέα τους μονάδα».

Με φιλότιμο και ανυστερόβουλα έγραψε ένα κείμενο στο οποίο συγκέντρωσε όλες τις χρηστικές για τους νέους φαντάρους πληροφορίες, που βρίσκονταν διάσπαρτες σε διάφορα σάιτ και μπλογκς, ήδη από χρόνια διαθέσιμες σε οποιονδήποτε.

Στο κείμενο του μπορεί κανείς να βρει στοιχεία που υπάρχουν στο army.gr, την ηλεκτρονική σελίδα του ΥΠΕΘΑ, σε στρατιωτικά περιοδικά και σε blog ανάλογης θεματολογίας, ενώ μέχρι και το Wikipedia περιέχει σχετικά στοιχεία. Κάθε προκατειλημμένος θα διαψευστεί αν κοιτάξει  τις δορυφορικές φωτογραφίες στο Google earth για τις μονάδες της ΕΛΔΥΚ, ενώ βεβαίως, οι ντόπιοι γνωρίζουν τα πάντα, με κάθε λεπτομέρεια.

Φυσικά, κανείς δε μπορεί να απαγορέψει το δικαίωμα στην έκφραση στον Στρατιώτη-Πολίτη με στολή.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο αναθεωρητής στρατιωτικός δικαστής αποφάνθηκε για το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο φόρουμ www.thiteia.org το προφανές, να μην ασκηθεί ποινική δίωξη, κρίνοντας πως για να είναι απειλή αυτά που δημοσιεύτηκαν για το στρατό πρέπει να είναι κρατικά μυστικά και όχι απλά πληροφορίες!

Όμως ο στρατιωτικός εισαγγελέας αρνήθηκε και ζήτησε να του ασκηθεί δίωξη για το ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ της διάδοσης μυστικών πληροφοριών σε περίοδο ειρήνης. Μέγιστη ποινή τα 3 χρόνια φυλάκιση.

Εμείς εκφράζουμε την Αλληλεγγύης μας στον συνάδελφο

Όχι μόνο καταδικάζουμε τη βίαιη  αυταρχική επίθεση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης που απηχεί το πνεύμα και  το ύφος της νέας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και του νέου ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλου, αλλά δηλώνουμε ότι θα πράξουμε ότι απαιτείται για να καταρρεύσουν οι κατηγορίες και να ηττηθεί η βίαιη επίθεση στα δικαιώματα των συναδέλφων στρατιωτών.

Για αυτό καλούμε όλες τις συλλογικότητες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να σταθούν δίπλα μας, να καταδικάσουν την κυβερνητική επίθεση και να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

 

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα