Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Κοινή δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την απεργία των χαλυβουργών



Απεργία χαλυβουργών: Το μπλοκ του μαύρου μετώπου ξαναχτυπά.

 Η λεγόμενη «υπηρεσιακή κυβέρνηση» και η «τυφλή» δικαιοσύνη πιστή  στα ταξικά συμφέροντα, στην υπηρέτηση του κεφαλαίου και των κερδών  των εργοδοτών κήρυξε «παράνομη» την επί επτά μήνες και πλέον ηρωική απεργία των χαλυβουργών.
Νομίζουν οι αφελείς και επικίνδυνοι εντολοδόχοι των αφεντικών ότι θα σταματήσουν τον αγώνα, που εδώ και 220 μέρες, δίνουν οι ηρωικοί εργάτες χαλυβουργοί. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το «πως δένεται τ΄ατσάλι» δεν τρομοκρατούνται, δεν φοβούνται, δεν κάνουν πίσω.
Ο Μάνεσης μπορεί να διαθέτει τα μέσα και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους που προασπίζουν τα συμφέροντά του και τας κέρδη του αλλά δεν διαθέτει το δίκιο με το μέρος του. Το δίκιο που κατέκτησαν τόσα χρόνια δουλεύοντας στη φωτιά οι χαλυβουργοί.
Το μαύρο μπλοκ μπορεί να στήσει και να επιστρατέψει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ακόμα κα να επιστρατέψει και τη πιο μαύρη εκδοχή του, τη Χρυσή Αυγή, όπως επιχείρησε να κάνει και στην αρχή και δεν τα κατάφερε,  για να σπάσει την απεργία.
Ο κόσμος της εργασίας θα επιβάλει τα συμφέροντα των χαλυβουργών. Η εργαζόμενη πλειοψηφία θα υψώσει πύργο ατίθασο και απείθαρχο και θα προασπίσει τόσο το δικαίωμα στην απεργία όσο και την πάλη ενάντια στη επιβολή ολοένα και αντεργατικών μέτρων από  το κεφάλαιο , τους εργοδότες, την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΤΡΟΪΚΑ .
 Οι εκπαιδευτικοί και το κίνημά τους , ο συντονισμός των εργαζομένων, τα πρωτοβάθμια σωματεία συντάσσονται   με τους χαλυβουργούς, γίνονται ένα σώμα απέναντι στη νέα επίθεση που εξαπολύσει το μαύρο μπλοκ εξουσίας,  με στόχο τη δικαίωση της απεργίας και του αγώνα των εργατών χαλυβουργών.
Οι φωτιές στη πύλη της χαλυβουργίας δεν θα σβήσουν
Κάτω τα χέρια από την απεργία των χαλυβουργών
Νίκη στον αγώνα των χαλυβουργών.
6/06/2012
  • Καλούσης Ακρίτας και Παπασπύρου Νίκος εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ, paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr
  • Αντωνόπουλος Παύλος, εκπρόσωπος των Αγωνιστικών – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων  στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, [email protected],  http://paremvaseisde.gr/
Share

Tags: ,

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα