Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε



Η Πρωτοβουλία για το Συντονισμό στο Δημόσιο, που πρόσφατα δημιουργήσαμε για να αντιμετωπίσουμε την αδίστακτη, άδικη και ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει τραπεζίτες, βιομήχανοι & μεγαλο-επιχειρηματίες, στο σύνολο των εργαζομένων, διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Οι επιπτώσεις του νέου μνημονίου στη δουλειά και τη ζωή μας. Οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας συλλογικά. Συντονίζουμε τους αγώνες μας», την Παρασκευή 2 Μάρτη, 4μμ, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια – στάση μετρό: Πανεπιστήμιο). Ομιλητές: Απ. Καψάλης (ερευνητής στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και εκπρόσωποι σωματείων ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΟΣΚ.

Από τις πρώτες μέρες του μνημονίου οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεχτήκαμε άγριες περικοπές στους μισθούς μας, απολύσεις σε συμβασιούχους και stage (που θεωρούμε ισότιμους συναδέλφους), εφεδρείες, επίθεση σε όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα (που χαρακτηρίζονται προνόμια) και κατάφωρη συκοφάντηση, συνοδευόμενη από ψεύτικα στοιχεία για τον αριθμό μας και τους μισθούς μας.

Ο στόχος τους, διττός: αφενός, εξάλειψη οποιουδήποτε δικαιώματος εργαζομένων και παντελής υποταγή στις «αγορές» και αφετέρου, παραχώρηση όλων των απαραίτητων, για αξιοπρεπή ζωή, κοινωνικών υπηρεσιών στους ιδιώτες, ώστε να θησαυρίζουν από κάθε ανάγκη, κάθε ανθρώπου.

Αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια κυβέρνησης-τρόικας-τραπεζιτών-βιομηχάνων-μεγαλοεργολάβων να διαλύσουν το όποιο κοινωνικό κράτος υπήρχε.

Οι απολύσεις και η εξαθλίωση δημοσίων υπαλλήλων σημαίνει για τους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα, όχι σχολεία, όχι νοσοκομεία, όχι φάρμακα, όχι βιβλία, όχι πανεπιστήμια, όχι ΚΕΠ, όχι συγκοινωνίες, όχι ρεύμα, όχι νερό, όχι ασφαλή τρόφιμα…

Γι αυτό επιχειρούν να μας βάλουν να τσακωθούμε μεταξύ μας, για να μην τσακωθούμε με τους τραπεζίτες.

Η απάντησή μας δεν γίνεται να είναι άλλη από τους καλά οργανωμένους, αποφασιστικούς και συντονισμένους αγώνες μας. Μέχρι στιγμής, παρά τις κάτω των περιστάσεων αντιδράσεις των ηγεσιών των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, έχουμε μπλοκάρει την πλήρη εφαρμογή του πρώτου μνημονίου και κρατάμε ακόμα, τις δομές που χρειαζόμαστε.

Ολόκληρο των Οκτώβρη του 2011, με τις καταλήψεις των δημοσίων κτιρίων, τις μεγαλειώδεις απεργίες και πορείες μας, δώσαμε μια μάχη που τρόμαξε την πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση και παραιτήθηκε.

Μπορούμε να το επαναλάβουμε!

Οργανώνουμε λοιπόν τη δράση μας σε κάθε χώρο δουλειάς και συνδεόμαστε μεταξύ μας για να αντιστεκόμαστε συντονισμένα.

Επειδή πιστεύουμε ότι «όλοι μαζί μπορούμε ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ», καλούμε κάθε συνάδελφο από το «στενό» και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, να έρθει να συναντηθούμε.

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα