Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Να μην πληρώσουμε το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!




Την Κυριακή 20/11 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση-συγκέντρωση κατοίκων της Νέας Σμύρνης στον κινηματογράφο Σπόρτινγκ για να συζητηθεί το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην πληρωθεί το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Τη συζήτηση συντόνισαν εκ μέρους της Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Ν. Σμύρνης οι Νίκος Κανελλής και Γιάννης Κόνιας. Ο Δημήτρης Σαραφιανός μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ από την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων έκανε την αρχική εισήγηση και απάντησε σε ερωτήσεις των παραβρισκόμενων κατοίκων της Νέας Σμύρνης.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν μαζική: ο κινηματογράφος γέμισε ασφυκτικά από εκατοντάδες κόσμου. Η ίδια μαζική συμμετοχή παρατηρείται και σε όλες τις συνοικίες που πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις. Αυτό εξαναγκάζει τους υπουργούς της ακροδεξιάς κυβέρνησης Παπαδήμα να προσπαθούν να εμφανίσουν κάποιες «φιλολαϊκές» τροποποιήσεις στο χαράτσι. Ωστόσο αυτές οι «τροποποιήσεις» δεν αλλοιώνουν τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος. Ο πανικός τους να παρουσιάσουν ένα «πιο ευαίσθητο» κοινωνικό προφίλ αποκαλύπτει ότι μπορούμε με τη μαζική άρνηση πληρωμής να καταργήσουμε στην πράξη την κλοπή των (πενιχρών πλέον…) εισοδημάτων μας.

Εισήγηση του Δημήτρη Σαραφιανού

Παρεμβάσεις στη συζήτηση

Απαντήσεις σε ερωτήσεις


Εισήγηση εκ μέρους της

Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Ν. Σμύρνης

Εκ μέρους της λαϊκής συνέλευσης πλατείας Ν. Σμύρνης χαιρόμαστε πολύ που ανταποκριθήκατε.

Σας καλέσαμε λοιπόν για να αντιμετωπίσουμε το εκβιαστικό χαράτσι για τα ακίνητα. Είναι απίστευτο, έχουν το θράσος να μας απειλούν πως αν δεν το πληρώσουμε θα κάνουμε γιορτές χωρίς ρεύμα !

Θα πρέπει λοιπόν να βρούμε σήμερα πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης. Η συμμετοχή σας είναι νομίζω ενδεικτική της κοινωνικής δυναμικής που έχει αναπτυχθεί.

Από τη μεριά μας ως λαϊκή συνέλευση βάζουμε δύο συγκεκριμένους στόχους. Για να τους πετύχουμε θα χρειαστούμε καλή  πληροφόρηση, κινητοποίηση αλλά και χτίσιμο δεσμών εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ μας.

Ο πρώτος στόχος είναι να ξεπεράσουμε τους δισταγμούς και «να μην πληρώσουμε το χαράτσι» παρά μόνο το ρεύμα.

Ο δεύτερος στόχος είναι να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι σε ενδεχόμενη διακοπή για  «να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα».

Έχουμε την εικόνα πως η παράδοση λογαριασμών δεν έχει ολοκληρωθεί στην πόλη μας. Η πλειοψηφία ακόμη δεν τους έχει παραλάβει. Πρέπει να ξέρουμε ότι εντολή διακοπής ρεύματος βγαίνει 40 ημέρες μετά την έκδοση του λογαριασμού, το οποίο πρακτικά σημαίνει περίπου 15 μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής του.

Για παράδειγμα προσωπικά έλαβα μέσα στη βδομάδα λογαριασμό με ημερομηνία έκδοσης 8/11 που σημαίνει ότι λογικά 18/12 θα εκδοθεί εντολή διακοπής ρεύματος.  Η προθεσμία πληρωμής του λογαριασμού είναι 5/12.

Για να υλοποιηθεί ο πρώτος στόχος «να μην πληρώσουμε το χαράτσι» πρέπει να ξεπεράσουμε καταρχήν τα όποια διλήμματα. Δεν είμαστε παράνομοι. Τα χαράτσια είναι παράνομα, ληστρικά και αντισυνταγματικά.  Όσοι βέβαια δεν έχουν χρήματα φαντάζομαι ότι δεν θα έχουν τέτοια διλήμματα και δε θα περικόψουν από τις βασικές ανάγκες τους.

Έχουμε κάπου νομικά να ακουμπήσουμε ? Φαντάζομαι ότι ο Δημήτρης θα μας πει αναλυτικά τα όρια της  νομικής οδού. Από την πλευρά μου ήθελα να σταθώ σε μια πρώτη ομπρέλα προστασίας που μας προσφέρει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 16 Νοέμβρη που υπόσχεται ότι θα καλύψει νομικά  δημότες που δεν έχουν ή αρνούνται να πληρώσουν το ρεύμα. Το ψήφισμα το βρήκατε στα τραπεζάκια υποδοχής αλλά νομίζω ότι χρειάζεται να διαβαστεί.

Το ζήτημα είναι η απόφαση αυτή να μη μείνει στα χαρτιά και να την αξιοποιήσουμε στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Νεοσμυρνιώτες –τισσες δεν πληρώνουν. Η αρχική θέση της Δημοτικής αρχής  ήταν προβληματική, την πιέσαμε για να μετατοπιστεί ,  πρέπει να την πιέσουμε και για την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε. Σας καλούμε λοιπόν να απευθύνεστε από αύριο κιόλας καθημερινά στο Δήμο Ν. Σμύρνης. Αν μάλιστα δεν ανταποκριθεί θα χρειαστεί όπως έγινε και για τη λήψη της απόφασης μαζική κινητοποίηση για την υλοποίησή της.  Σε κινητοποίηση θα χρειαστεί να προσανατολιστούμε και τη μέρα συζήτησης προσφυγής έξω από το της Συμβούλιο Επικρατείας.

Για την πληρωμή λογαριασμού χωρίς το χαράτσι σας έχουν δοθεί κάποιες πρακτικές οδηγίες μέσω ΑΤΜ ή μηχανήματος αυτόματης πληρωμής στις τράπεζες.

Πέρα από την προσωπική απόφαση είναι σημαντικό να γνωστοποιήσουμε την πρόθεση μας στον κοινωνικό μας περίγυρο, στη γειτονιά, στην πολυκατοικία μας ώστε να υιοθετήσουμε όσο το δυνατό περισσότεροι αυτή την κοινή στάση άρνησης πληρωμής. Έτσι μπορούμε με καλύτερους όρους να υλοποιήσουμε και τον δεύτερο στόχο που είναι «να μη μείνει κανένα σπίτι  χωρίς ρεύμα»

Μπορούμε να κουβεντιάσουμε πρακτικούς τρόπους αποτροπής της διακοπής  ανάλογα με το που βρίσκεται ο μετρητής, αλλά και βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν στην επανασύνδεση.

Η πρόταση από την πλευρά μας είναι πως κάθε γειτονιά, κάθε πολυκατοικία πρέπει να βρει τρόπο αντιμετώπισης. Στην κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε για τις επόμενες 15 μέρες. Φτιάχνουμε  ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ μας. Γι΄ αυτό και σας ζητάμε τηλέφωνα και e-mail.

Θεωρούμε ότι μπορούμε να ξαναβρεθούμε ακόμη περισσότεροι την επόμενη φορά μάλλον σε μεγαλύτερο χώρο. Υπάρχουν σκέψεις και  γι΄ αυτό.

Κλείνω με δυο λόγια για το ποιοι και ποιες είμαστε

Η συνέλευση ξεκίνησε τη ζωή της στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού, κομμάτι του κινήματος των πλατειών. Με ανοιχτές διαδικασίες προσπαθούμε συλλογικά, όχι μόνο για τα χαράτσια, να αντισταθούμε στο σημερινό αδιέξοδο που δημιούργησαν η προηγούμενη κυβέρνηση, το σάπιο πολιτικό σύστημα, οι τοκογλύφοι της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αρνούμαστε την πληρωμή του χρέους, υπερασπίζουμε τη δημόσια περιουσία, τα κοινωνικά αγαθά και τις κατακτήσεις.

Βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία που καθημερινά επιδεινώνεται. Είναι φανερό πως στην προσπάθεια τους να σώσουν τα κέρδη τους, θέλουν να μας οδηγήσουν στην κοινωνική χρεοκοπία.

Εκτιμούμε πως δεν θα τα καταφέρουν

Ας δούμε τι συνέβη το προηγούμενο διάστημα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ακριβώς λόγω της αντοχής και του παρατεταμένου αγώνα που δίνει η ελληνική κοινωνία αναγκάστηκε να δώσει τη θέση της σε μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Η Ευρωπαϊκή κρίση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις όποιες προσπάθειες σταθεροποίησης της.

Δεν ξεχνάμε πως αυτοί μας φοβούνται. Οι  πλατείες, οι απεργίες, οι καταλήψεις, η γενική απεργία στις 19-20 Οκτώβρη, οι παρελάσεις του ΟΧΙ, η κοινωνική απομόνωση, ανάγκασαν την κυβέρνηση Παπανδρέου να δώσει τη θέση της σε μια κυβέρνηση σκιάχτρο για να ξορκίσει τον επερχόμενο λαϊκό ξεσηκωμό, για τον οποίο πρέπει να όλοι και όλες να ετοιμαζόμαστε.

 

Απόφαση της συγκέντρωσης

Ομόφωνα εκατοντάδες κάτοικοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/11 στον κινηματογράφο Σπόρτινγκ αποφάσισαν :

  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Ξαναβρισκόμαστε  :

  • Την Πέμπτη 24/11 στις 8:00 το πρωί στο Δημαρχείο για να απαιτήσουμε να  ενεργοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες πρακτικής και νομικής υποστήριξης των δημοτών που δεν μπορούν ή αρνούνται να πληρώσουν, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16/11.
  • Την Κυριακή 27/11 στις 11:00 το πρωί σε νέα μεγάλη λαϊκή συνέλευση στον κινηματογράφο Σπόρτινγκ (ή σε άλλο μεγαλύτερο δημόσιο χώρο, που θα ανακοινωθεί έγκαιρα) για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα.

Μέχρι τότε ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας και  οργανωνόμαστε σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολυκατοικία, σε κάθε γειτονιά.

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Μακρη Κυριακη λέει:

    Μενω Περιστερι διαβασα ολα οσα ειπατε στην συνελευση σας παρακαλω πως γινετε να μην το πληρωσω και πως θα αποφυγω την διακοπη το κουτι της ΔΕΗ βρισκετε στην εισοδο και ειναι προσβασιμη στη ΔΕΗ. *αρακαλω ενημερωστε με. Σας ευχαριστω.

  2. Ο/Η markos λέει:

    κ.Δήμαρχε, το ΟΧΙ στο χαράτσι τηε ΔΕΗ δεν πρέπει να είναι χάρτινο.

    Πρωτοβουλία Πολιτών Κεφαλονιάς-Ιθάκης
    protov.blogspot.com

  3. Ο/Η Γ λέει:

    Κυριακή,
    μάλλον μπορείς να βάλεις λουκέτο στο ρολόι. Εάν το ρολόι είναι στην αυλή-προαύλιο, αυτό είναι επίσης δική σουπεριουσία και δεν πρέπει εκεί να μπαίνει κανείς χωρίς την άδειά σου. Αλλά πρέπει να πας στη Συνέλευση, όχι μόνο για να το ρωτήσεις, αλλά για οργανωθείς και να εξασφαλίσεις συμπαράσταση ΑΜΑ σου έρθει κάποιος ελεγκτής.

  4. Ο/Η Ελένη λέει:

    Κάτοικος΄Δήμου Αθηναίων

    Δεν είμαι πια στη ΔΕΗ αλλά στην HELLAS POWER

    Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν πλήρωσα το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος εντός της προθεσμίας και δεν ξέρω εάν μπορώ τώρα να το πληρώσω μόνο το ηλεκτρικό και όχι το χαράτσι από ATM η win banking Τι γνωρίζετε γι” αυτό. Ο λογαριασμός έληξε στις 22-11-2011 και έχει ηλ. ρεύμα και χαράτσι

  5. Ο/Η Γ λέει:

    Να μπεις σε καμια επιτροπή κατοίκων.Αν πληρώσεις μόνο το ρευμα από ΑΤΜ δεν κερδίζεις κάτι, πάλι νομικά στο κόβουνε το ρεύμα.

  6. Ο/Η jimis λέει:

    Το εξώδικο αυτό, έχει ήδη κατατεθεί από συμπολίτες μας προς τη ΔΕΗ και τον εισαγγελέα.
    Παρακάτω επισυνάπτεται σχέδιο εξωδίκου, για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν αυτήν την διαδικασία.

    ¬ ¬ ¬ ¬ ¬ ¬ ¬ ¬ ¬ ¬ ¬ ¬ ¬ ¬

    ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
    ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Του …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …;

    κατοίκου Λευκάδας, οδός …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; Τ.Κ. …; …; …; …; …; …; …; …;..

    Κ Α Τ Α

    της εδρεύουσας στην Αθήνα ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία

    ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ, νόμιμα εκπροσωπούμενης

    του Δ/ντη του Καταστήματος ΔΕΗ Λευκάδας (8ης Μεραρχίας)

    κοινοποιούμενης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας

    Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο

    Ως γνωστόν, στον αποσταλέντα λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (αρ. λογ. …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …;, με ημερομηνία εκδόσεως, …; …; …; …; …; …; …; …; …;.. ) του εν Λευκάδα ακινήτου μου, περιλαμβάνεται και υποχρέωση μου πληρωμής επιπρόσθετου ποσού ως εκτάκτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε), με την απειλή ότι σε περίπτωση μη πληρωμής του θα προβείτε στην έκδοση εντολής διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου μου.
    Διαμαρτυρόμενος για την επιβολή του ανωτέρω τέλους-φόρου και για την απειλή διακοπής της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο μου παρέχετε δυνάμει της ισχύουσας μεταξύ μας σύμβασης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, σας επισημαίνω τα ακόλουθα:
    Η επιβολή εκτάκτου ειδικού τέλους (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε) του ν.4021/2011 επί του ακινήτου μου και σε περίπτωση μη πληρωμής του, η εντολή περί διακοπής της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο ακίνητο μου, είναι ενέργειες παράνομες και αντισυνταγματικές για τους παρακάτω λόγους:

    1. Το ανταποδοτικό τέλος είναι μονομερής επιβαλλόμενη χρηματική υποχρέωση, η καταβολή της οποίας συνδέεται με την παροχή ειδικής ωφέλειας στον υπόχρεο, δηλαδή την απόλαυση δημόσιας υπηρεσίας ή δημοσίου πράγματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως τα έσοδα από την επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., εξυπηρετούν δημοσιονομικούς στόχους και συνεπώς ως μη συνδεόμενα με παροχή ειδικής ωφέλειας στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, συνιστούν φόρο και όχι τέλος. Το ανταποδοτικό τέλος διακρίνεται από το φόρο κατά το ότι αποτελεί μεν και αυτό, όπως ο φόρος, αναγκαστική παροχή, καταβάλλεται όμως έναντι ειδικής αντιπαροχής, ήτοι έναντι ειδικώς παρεχόμενης δημόσιας υπηρεσίας, προς την οποία τελεί σε σχέση αντιστοιχίας, γιατί αποσκοπεί στην κάλυψη του κόστους της υπηρεσίας. Η δημοσία δε υπηρεσία προς την οποία αντιστοιχεί το ανταποδοτικό τέλος παρέχεται προεχόντως χάριν δημοσίου σκοπού αλλά εξυπηρετούνται με αυτή ταυτόχρονα και όποιοι την χρησιμοποιούν που φέρουν το βάρος των δαπανών της. Συνεπώς όταν δεν συντρέχουν τα ως άνω στοιχεία, τα οποία επιτρέπουν σε ένα οικονομικό βάρος να χαρακτηριστεί ως τέλος, τότε η σχετική επιβάρυνση αποτελεί φόρο.

    2. Ο ως άνω φόρος επιβλήθηκε κατά παράβαση των κανόνων των άρθρων 17 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους και 1 του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σύμφωνα με το οποίο κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο δικαιούται σεβασμού της περιουσίας του και ουδείς δύναται να στερηθεί της ιδιοκτησίας του, παρά μόνο για λόγους δημοσίας ωφέλειας και σύμφωνα με τους προβλεπόμενους από το νόμο και τις γενικές αρχές του διεθνούς δικαίου όρους, ενώ συγχρόνως δίδεται το δικαίωμα κάθε κράτους, όπως θέτει σε ισχύ νόμους αναγκαίους για τη ρύθμιση της χρήσης αγαθών, σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον ή για την εξασφάλιση της καταβολής φόρων ή άλλων εισφορών ή προστίμων. Με την επιβολή του ως άνω Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δημιουργούνται υπέρμετρες και δημευτικές φορολογικές επιβαρύνσεις στους κατόχους ακίνητης περιουσίας, που δεν αναλογούν στο εισπραττόμενο εισόδημα από αυτή και συνεπώς αναιρούν την ουσία της ιδιοκτησίας, η οποία είναι η απόλαυση, χρήση και ανάλωση των καρπών της ιδιοκτησίας.

    3. Η φορολογική βάση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν καθορίζεται από το Νόμο, αλλά από τη μέθοδο υπολογισμού για το Τ.Α.Π. της Δ.Ε.Η. και των άλλων εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία στηρίζεται στην ιδιωτική καταγραφή, εσφαλμένη σε πλείστες περιπτώσεις, και μάλιστα, όχι από την κανονιστικώς δρώσα διοίκηση, αλλά ανεξέλεγκτα και παράνομα από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 78 του Συντάγματος.
    Για τον υπολογισμό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. λαμβάνεται υπ” όψιν το εμβαδό της δομημένης επιφανείας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, όπως αυτά αναγράφονται στο λογαριασμό της Δ.Ε.Η. ή των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος, με βάση τα οποία υπολογίστηκε κατά την 17-09-2011 το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας της παρ.1 του άρθρου 24 του Ν.2130/1993, καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου και συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με τους πίνακες που παρατίθενται στην ως άνω διάταξη.
    Κατά παράβαση των άρθ. 26 παρ 2 και άρθ. 1 παρ. 3 του Συντάγματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4021/2011, ανατίθεται στην Δ.Ε.Η. και στους λοιπούς εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, ήτοι σε ιδιωτικές ανώνυμες εταιρίες, η βεβαίωση και η είσπραξη φόρου επί του κεφαλαίου (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε) και σε περίπτωση μη καταβολής του απειλούνται κυρώσεις που έχουν το χαρακτήρα ποινής, παρότι αυτά προδήλως αποτελούν έκφανση της δημόσιας εξουσίας και της κρατικής κυριαρχίας.

    4. Εξ άλλου, σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις, ανατίθεται στη ΔΕΗ και στους λοιπούς εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος η είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ και σε περίπτωση μη καταβολής του χορηγείται στη ΔΕΗ και στους λοιπούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος το δικαίωμα να προβούν σε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, κατά πρόδηλη παραβίαση των άρθρων 26 παρ.2 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από την Κυβέρνηση καθώς και του άρθ. 1 παρ.3 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο όλες οι εξουσίες πηγάζουν από λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
    Επειδή έχω απόλυτη ανάγκη της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και η τυχόν διακοπή της θα επιφέρει σε εμένα και την οικογένεια μου ανεπανόρθωτη βλάβη και κίνδυνο κατά της ζωής και υγείας εμού και των μελών της οικογένειας μου, διότι είναι αυτονόητο ότι η στέρηση του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο είναι κοινωνικό αγαθό, θα μου στερήσει ένα εκ των βασικότερων μέσων διαβιώσεως και επιβιώσεως μου.
    Η απειλούμενη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ως ποινή για τη μη πληρωμή του ανωτέρω παρανόμως επιβληθέντος τέλους, αποτελεί μέτρο (ποινή) εξοντωτικό σε βάρος μου, που προβλέφθηκε και επαπειλείται κατά τρόπο που παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας που επιβάλλει το Σύνταγμα και η διακήρυξη για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Η επιβολή μιας τέτοιας ποινής, συνιστά ευθεία παράβαση του Συντάγματος και ισοδυναμεί με ποινή του ποινικού δικαίου συνεπαγόμενη όχι μόνο οικονομική βλάβη σε βάρος μου, αλλά και βλάβη κατά της ζωής μου, της σωματικής μου υγείας και σωματικής μου ακεραιότητας.
    Σας δηλώνω ότι δεν θα ασκήσω μόνο οικονομικής φύσεως αξιώσεις μου στα αρμόδια πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια, αλλά θα ασκήσω εναντίον σας και όλων των αρμοδίων υπαλλήλων της εταιρίας σας ποινική δίωξη, για σωρεία ποινικών αδικημάτων, τα οποία θα διαπράξετε εναντίον εμού και των μελών της οικογενείας μου, όπως είναι η παράνομη βία, η απειλή κατά της ζωής και της σωματικής μου ακεραιότητας, η απόπειρα πρόκλησης ανεπανόρθωτων σωματικών βλαβών και ακόμη και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μου από ενδεχόμενο δόλο, τα οποία πρέπει να γνωρίζετε ότι τα τελείτε από πρόθεση διότι γνωρίζετε ή έπρεπε να γνωρίζετε ότι η εκτέλεση από εσάς της ως άνω εξοντωτικής και απάνθρωπης ποινής, επιβαλλόμενης από ένα μη νόμιμο και πρόδηλα αντισυνταγματικό νόμο, δεν μπορεί να συγχωρηθεί με την επίκληση του επιχειρήματος ότι είστε υπόχρεος να εκτελέστε αυτό το νόμο.
    Είναι τόσο δυσανάλογη η επαπειλούμενη εξοντωτική ποινή, ως έχουσα περιεχόμενο και χαρακτηριστικά όχι μόνο διοικητικής κυρώσεως ή ποινής με τα οικονομικά χαρακτηριστικά ενός π.χ. προστίμου ή χρηματικής ποινής, αλλά κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, ως εμπεριέχουσα χαρακτηριστικά ποινικής καταδίκης σε στέρηση ενός κοινωνικού αγαθού, που αποτελεί αναγκαίο μέσο επιβίωσης και εξασφάλισης των συνθηκών επιβίωσης κάθε ανθρώπου και προστασίας και διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας και υγείας του, ώστε πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η εκ μέρους σας επιβολή αυτής της ποινής και στέρησης από εμέ του ανωτέρω αναγκαίου για την επιβίωσή μου κοινωνικού αγαθού εμπίπτει σε διατάξεις του ποινικού δικαίου. Άλλωστε γνωρίζετε πολύ καλά ότι:

    α) η συνδέουσα εμέ και την ανώνυμη εταιρία σας σύμβαση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν εμπεριέχει κανένα τέτοιο όρο, που να σας δίνει το δικαίωμα διακοπής της ηλεκτροδότησης του ακινήτου μου σε περίπτωση μη πληρωμής του ως άνω φόρου για τον οποίο κατά πάσα περίπτωση δεν είμαι υπόχρεος και μου επιβάλλεται μη νόμιμα και αντισυνταγματικά και ουδόλως συνδέετε τις καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος που ως αντισυμβαλλόμενη εταιρία μου παρέχετε

    β) δεν αποτελείτε ως εταιρία, φορολογική αρχή ή υπηρεσία αρμόδια για την είσπραξη φόρων ακίνητης περιουσίας και κυρίως δεν έχετε το δικαίωμα λήψης αναγκαστικών μέτρων υπέρ του Δημοσίου για την είσπραξη για λογαριασμό αυτού και χάριν αυτού φόρων και τελών που αυτό επιβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στους πολίτες.
    Επομένως δεν έχετε καμία αρμοδιότητα ούτε να επιβάλλετε τον εν λόγω φάρο δια των λογαριασμών που εκδίδετε ούτε να επιχειρείτε την είσπραξη δημοσίου εσόδου, το οποίο όπως έπρεπε να γνωρίζετε, εισπράττεται αποκλειστικά και μόνο κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και με τις ειδικές διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης δημοσίων εσόδων που αυτός προβλέπει.
    Συμπερασματικά, δεν μπορείτε να επικαλεστείτε ούτε υποχρέωση σας ούτε αρμοδιότητα σας, για την επιβολή και αναγκαστική είσπραξη του επιβληθέντος φόρου – «τέλους» ούτε βεβαίως να προβείτε σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αυτού με την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης του ακινήτου μου ούτε σε περίπτωση μη καταβολής να προβείτε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου μου.

    ΠΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

    Επιφυλάσσομαι να ασκήσω εναντίον σας δικαιώματα και αξιώσεις μου, σε αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, καθώς και να ζητήσω την ποινική σας δίωξη για τους προαναφερόμενους λόγους.
    Σας καλώ να απέχετε από οποιαδήποτε ενέργεια επιβολής και ιδίως είσπραξης του ανωτέρω φόρου -«τέλους» για λογαριασμό του Κράτους, όπως και από κάθε ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης του ακινήτου μου.
    Σας γνωστοποιώ ότι κατέβαλα το αντίτιμο του ποσού των …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …;………… …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …;.. ευρώ, για εξόφληση

    λογαριασμού ρεύματος, ΕΡΤ και δημοτικών τελών, μέσω Α.Τ.Μ. στην τράπεζα

    …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …; …;.

    Λευκάδα, …; …; …; …; …; …; …; …; …; …;.. 2012
    Ο εξωδίκως δηλών και καλών

Αφήστε μήνυμα