Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Κίνδυνος παραγραφής δεδουλευμένων



Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας, εμπαίζοντας άλλη μία φορά τους εκπαιδευτικούς των Δημοσίων ΙΕΚ διαβεβαίωνε ότι το Σεπτέμβριο θα αρχίσει κανονικά η καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλουν για την εργασία τους την περίοδο 2008 – 2010. Η ίδια η υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου τον Αύγουστο, στα πλαίσια συζήτησης για τον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τη βουλή ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο.

Ερωτηματικά δημιουργεί η επερώτηση που κατέθεσε η Ν. Μπακογιάννη στις 8 Σεπτεμβρίου προς την Υπ. Παιδείας σχετικά με την μη καταβολή δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς των Δημοσίων  ΙΕΚ για το 2009 και το Α εξάμηνο του 2010 ενώ είναι γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί των δημοσίων ΙΕΚ είναι στη συντριπτική πλειοψηφία απλήρωτοι από το 2008 έως το 2010. Αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για λάθος πληροφόρηση της Μπακογιάννη ή αν το υπουργείο παιδείας θεωρεί πλέον δεδομένη την παραγραφή των οφειλών πριν το 2009.

Παρά το γεγονός ότι το Υπ. Παιδείας έχει παραλάβει από τον ΟΕΕΚ όλα τα δικαιολογητικά που χρειαζόταν προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων, καθυστερεί αδικαιολόγητα την πληρωμή  με το παραμύθι του έλεγχου των μισθολογικών καταστάσεων και τη συμπλήρωση υπεύθυνων δηλώσεων από τους εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ που εργάστηκαν κατά την περίοδο 2008 – 2010. Θεωρούμε απολύτως βέβαιο ότι η διαδικασία αυτή δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μιας και αρκετά δημόσια ΙΕΚ έχουν πάψει πλέον να λειτουργούν και είναι αδύνατη η συγκέντρωση των δικαιολογητικών από τους τωρινούς διευθυντές.

Με ορατό τον κίνδυνο πλέον παραγραφής των δεδουλευμένων, το ΣΕΑΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτές που τους οφείλουν δεδουλευμένα κατά την περίοδο 2008 -2010 ή και από πιο παλιά να συμμετέχουν στην αγωγή που θα κατατεθεί κατά του δημοσίου προκειμένου να διασφαλιστούν πρωτίστως, σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας τολμήσει να παραγράψει τα δεδουλευμένα μας. Κρίνεται πλέον επιβεβλημένο να ασκηθούν ΑΜΕΣΑ οι σχετικές αγωγές για την αναγνώριση και επιδίκαση των αποδοχών μας, διότι η παραγραφή των αξιώσεων μας με βάση το ισχύων καθεστώς, είναι μόλις ΔΥΟ ΕΤΗ. Δηλαδή για να εξασφαλιστούν οι απαιτήσεις για του έτους 2009, πρέπει οπωσδήποτε να ασκηθούν οι αγωγές το αργότερο ως την 31-12-2011. Για το σκοπό αυτό ως καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των δικαιολογητικών που απαιτούνται ώστε να μετέχει κανείς στην αγωγή ορίζεται η 15-11-2011.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ να γραφτούν στο Σωματείο και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων και την κατά παράβαση σύμβαση έργου που το ΙΔΕΚΕ προσπαθεί να επιβάλει, έναντι της σύμβασης εργασίας που ίσχυε μέχρι τώρα.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)

Τηλ. 6950311149

Website: www.somatio.com

http://seae.forumgreek.com

e-mail: [email protected]

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα