Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

ΜΠΙΧΑΚΗ  8  18233 ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ

τηλ. 21320048828 Fax: 2132004832  e-mail: [email protected]

Ρέντης,  14 – 9 – 2011

Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου ότι επεκτείνεται η εργασιακή εφεδρεία και στους Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο της λεγόμενης «εξυγίανσης» των δήμων. Φαίνεται πλέον καθαρά ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκτελεί πιστά τις εντολές των αφεντικών της, ελλήνων και ξένων καπιταλιστών και διεθνών τοκογλύφων – δανειστών συνεχίζοντας τον ανελέητο ταξικό πόλεμο ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Οι μαζικές απολύσεις προσωπικού στο δημόσιο και στους ΟΤΑ, μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων και της «εργασιακής εφεδρείας», θα πάρουν τον χαρακτήρα χιονοστοιβάδας με την ανεργία να χει φτάσει ήδη στο 20%. Ταυτόχρονα γίνονται νέες μειώσεις μισθών με το νέο μισθολόγιο, ενώ φέρνουν χιλιάδες ενοικιαζόμενους εργαζόμενους με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα μέσω «Μ.Κ.Ο.» (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων). Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, μέσα στους δήμους που είναι στις άμεσες προτεραιότητες για μετατάξεις – απολύσεις είναι και ο  Δήμος Νίκαιας – Ρέντη.

Η κυβέρνηση παρόλο που είναι κοινωνικά απαξιωμένη εξακολουθεί να είναι αδιάλλακτη και αδίστακτη γιατί αυτό προστάζουν τα αφεντικά της. Αυτό που χρειάζεται είναι η συστράτευση όλων των εργαζομένων για να φύγουν οι τοποτηρητές της τρόϊκας και η πολιτική τους τώρα.  Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη ζητάμε από την δημοτική αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση σήμερα, να διαλέξουν στρατόπεδο συντασσόμενοι με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που αγωνίζεται να απαλλαγεί από την ασφυκτική μέγγενη μιας χούφτας παρασίτων καπιταλιστών και τοκογλύφων. Με αυτό το σκεπτικό ζητάμε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο τα εξής:

1.        Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος από το Δήμο Νίκαιας – Ρέντη. Δεν μπαίνει κανείς σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και υποχρεωτικών μετατάξεων.

2.        Το τμήμα των Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητάμε να γίνει διεύθυνση με παράλληλη κατάργηση του Νομικού Προσώπου και μεταφορά όλου του προσωπικού στο Δήμο.

3.        Οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση να μεταφερθούν σε αντίστοιχες θέσεις στο Δήμο.

4.        Οι προσλήψεις με το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας», για το οποίο ήδη έχει αποφασίσει κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ χωρίς την μεσολάβηση των ΜΚΟ και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με την Σ.Σ.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

5.        Να καλυφτούν όλα τα κενά των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.

ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΡΤΙΝΟΣ               ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  

 

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα