Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Χαριστικό παζάρι βιβλίου στο Σύνταγμα


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, σε συνεννόηση με τη Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, οργανώνει ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ την Τρίτη 7/6 από τις 6.00 μ.μ.
Θέλουμε να αναδείξουμε μια άλλη αντίληψη για το βιβλίο και γενικότερα για τα κοινωνικά αγαθά, μια αντίληψη κόντρα στην εμπορευματοποίηση.
Στην κοινωνία της αγοράς, το βιβλίο είναι ένα εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται. Είναι ένα εμπόρευμα ακριβό ή λιγότερο ακριβό. Ένα εμπόρευμα που περιέχει την πληρωμένη αλλά και την απλήρωτη δουλειά των εργαζομένων στο χώρο του βιβλίου. Ένα εμπόρευμα ποιοτικό ή ευτελές.
Εμείς παλεύουμε για να γίνει το βιβλίο κοινωνικό αγαθό. Αγαθό που θα χαρίζεται, θα ανταλλάσσεται, θα προσφέρεται. Αγαθό που θα εμπεριέχει την εργασία (διανοητική και χειρωνακτική), το μεράκι, την ευαισθησία, τη φαντασία των ανθρώπων. Αγαθό που δε θα πραγματώνεται από ειδικούς και εμπόρους (εργοδότες στο χώρο του βιβλίου), αλλά από τον κάθε άνθρωπο, από την κάθε συλλογικότητα.
Επιλέγουμε να οργανώσουμε ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ στην πλατεία Συντάγματος, ως κίνηση αντίστασης στη σημερινή πραγματικότητα του βιβλίου, ως κίνηση προβολής οράματος για την πραγματικότητα του βιβλίου που επιζητούμε.
Επιλέγουμε να οργανώσουμε ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ στην πλατεία Συντάγματος, ως κίνηση στήριξης αλλά και συμπόρευσης με το «κίνημα των κατειλημμένων πλατειών». 

Την Τρίτη το απόγευμα ελάτε στην πλατεία Συντάγματος φέρνοντας μαζί σας ένα βιβλίο, από τη βιβλιοθήκη σας, που «περισσεύει». Ελάτε να πάρετε ένα βιβλίο που λείπει από τη βιβλιοθήκη σας.
Οι εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου την επόμενη μέρα (Τετάρτη 8/6) κατεβαίνουν σε Κλαδική Απεργία ενάντια στις απολύσεις, στις καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και στη μείωση των μισθών.

Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας. Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους και σε όλους τους εργασιακούς χώρους βιώνουμε την ίδια βάρβαρη πραγματικότητα. Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει αποχαλινωθεί. Έφτασε η ώρα της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του αγώνα.
Σας καλούμε σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία των βιβλιοϋπαλλήλων την Τετάρτη 8 Ιούνη να μην αγοράζετε βιβλία.

Και να λάβετε μέρος στην απεργιακή κινητοποίησή μας: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (επί της Σόλωνος), 10.30πμ

Το σωματείο των εργαζόμενων στο χώρο του βιβλίου σας περιμένει όλους στο ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ την Τρίτη 7/6 από τις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Share

Tags:

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα