Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Εργασιακά δικαιώματα στην εποχή του μνημονίου και η αντίσταση των εργαζομένων




Η εκδήλωση που διοργάνωσαν στην ΕΣΗΕΑ η Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Ανέργων στα ΜΜΕ και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων με θέμα «Τα εργασιακά δικαιώματα στη νέα εποχή και το ερώτημα τη αντίστασης» είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Παράλληλα με τη μετατροπή της Ελλάδας σε νεοφιλελεύθερο παράδεισο από τη συμμορία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αναπτύσσονται και οι αντιστάσεις των εργαζομένων. Δείτε πως μεταφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις εμπειρίες της αυτο-οργάνωσής τους από τους χώρους όπου εργάζονται.

Η Ιωάννα Καζάκου, Συνδικαλιστική εκπρόσωπος στις Αττικές εκδόσεις, μας μεταφέρει το κλίμα (και την αντίσταση) που υπάρχει στο χώρο δουλειάς της μετά την προσπάθεια εκβιασμού των εργαζομένων από την εργοδοσία.

Ο Βσίλης Συλαιδής, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στην Intracom, περιγράφει την αντίσταση σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος Δαυλός, Συνδικαλιστικός εκπρόσωπος του Σκάϊ TV, περιγράφει τι έγινε στο Σκάϊ μας μεταφέρει το κλίμα που υπάρχει στα ΜΜΕ και γενικότερα στο χώρο των εκδόσεων.

Η Σύλβια Κοιλάκου, Πρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, κάνει σκέψεις για το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τις προσπάθειες υπέρβασης της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Ο Παναγιώτης Σωτήρης, από το Σύλλογο Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και ο Απόστολος Καψάλης, εργατολόγος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, περιγράφουν εμπεριστατωμένα τους νόμους που επέβαλε η κυβέρνηση και που γυρίζουν τα εργασιακά δικαιώματα στον μεσαίωνα.

Έναρξη της εκδήλωσης και Χαιρετισμός από Σταύρο Μανίκα

Ιωάννα Καζάκου, Συνδικαλιστική εκπρόσωπος Αττικές εκδόσεις

Σύλβια Κοιλάκου, Πρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Βσίλης Συλαιδής, Μέλος του Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων Intracom

Κωνσταντίνος Δαυλός, Συνδικαλιστικός εκπρόσωπος Σκαϊ TV

Παναγιώτης Σωτήρης, Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών

Απόστολος Καψάλης, Εργατολόγος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Αλληλεγγύη στους μετανάστες απεργούς πείνας


Share

Category: Εσωτερικά



Αφήστε μήνυμα