- aformi - http://www.aformi.gr -

Προλετάριοι όλων των χωρών σφαχτείτε

Posted By aformi On 5 Αυγούστου 2010 @ 10:03 πμ In Βιντεοθήκη,Ταινίες | 1 Comment

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ από τη Λέσχη των ισοπεδωτών. Περισσότερες πληροφορίες για τους δημιουργούς της ταινίας θα βρείτε στις εξής διευθύνσεις:

http://www.youtube.com/user/isopedotes#p/u

http://eleftheriakos.blogspot.com/

Η ταινία αναφέρεται στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ήταν ο πρώτος βιομηχανικού τύπου πόλεμος. Επίσης αναφέρεται στην προδοτική στάση της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη και ιδιαίτερα του μεγαλύτερου κόμματος της, του γερμανικού SPD, που ταυτίστηκε με αυτό τον πόλεμο.

Σε μια εποχή που οι προσδοκίες για την κοινωνική επανάσταση ειδικά στην κεντρική Ευρώπη ήταν μεγάλες, τελικά επικράτησε ο εθνικισμός κι ο σοβινιστικός πατριωτισμός. Οι προλετάριοι παρασύρθηκαν σε αυτό τον όλεθρο και έγιναν κρέας για τα κανόνια του καπιταλισμού. «Γιατί είναι γλυκό κι ωραίο να πεθαίνεις για την πατρίδα»…

Για να δείτε την ταινία κάντε κλικ στη συνέχεια της δημοσίευσης.

Πατώντας το πλήκτρο play μετά από λίγα δευτερόλεπτα (10΄΄-20΄΄) ξεκινάει το βίντεο. Μεταφέρεστε σε πλήρη οθόνη (full screen) κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τα λευκά βελάκια που βρίσκεται στο κάτω δεξιά μέρος του player. Επιστρέφεται σε κανονική απεικόνιση πατώντας το πλήκτρο escape (Esc).

Share

Article printed from aformi: http://www.aformi.gr

URL to article: http://www.aformi.gr/2010/08/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%8c%ce%bb%cf%89%ce%bd-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87%cf%89%cf%81%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%86%ce%b1%cf%87%cf%84%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5/

aformi.gr