Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Print This Page

Για την ιστοσελίδα

Το @φορμή είναι μία ανοιχτή πρωτοβουλία που με συλλογικό τρόπο φιλοδοξεί..

..να αποτυπώσει την πραγματικότητα έτσι όπως τη βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι, oι νέοι και οι μετανάστες.

..να επικοινωνήσει με τους αγώνες και τις αγωνίες του κόσμου της εργασίας, να ανιχνεύσει τους δρόμους και να ανακαλύψει τα ρήγματα που ανοίγουν οι καθημερινές ατομικές και συλλογικές, κοινωνικές και ταξικές συγκρούσεις, στους τόπους εργασίας, διαμονής και διασκέδασης.

..να διαδώσει το μήνυμα που εκπέμπουν οι πιο ζωηρές, ανήσυχες και ανεξάρτητες φωνές, που αρνούνται να αποδεχτούν την αιωνιότητα της κοινωνικής εκμετάλλευσης, που απέρριψαν το μοντέλο της  δια βίου αριστερής διαμαρτυρίας, που κινούνται εκτός των μηχανισμών της εξουσίας, με το όραμα και το ρεαλισμό της κοινωνικής αλλαγής.

Θέλουμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός ενιαίου και ισχυρού πόλου ενημέρωσης, πληροφόρησης και επικοινωνίας που σαν βασικό του συστατικό στο χαρακτήρα, τη δομή και το περιεχόμενο θα έχει την προβολή της αντίστασης στην κοινωνική βαρβαρότητα.

Δεν θέλουμε ούτε έχουμε σκοπό να αναπαράγουμε στο όνομα της «δημοκρατίας», θεωρίες, απόψεις, ειδήσεις και γεγονότα τα οποία εμφανώς και αποδεδειγμένα, στοιχίζονται και στηρίζουν την πλευρά της αστικής ιδεολογίας, της κρατικής προπαγάνδας, των επιχειρηματικών συμφερόντων, του κοινοβουλευτικού θεατρινισμού και των κομμάτων του.

Ούτε θα βαφτίσουμε δημοκρατία τον ανέξοδο και αδιέξοδο εξ” αποστάσεως  “μονόλογο των πλήκτρων”, που συχνά, εκτονώνει την αληθινή επικοινωνία του αγώνα και της συλλογικότητας, δημιουργεί εικονικές πραγματικότητες και πλαστές αλήθειες.

Η δημοκρατία που υπερασπιζόμαστε στο επίπεδο της δημοσίευσης  εκφράζεται με τον πλέον γνήσιο και αυθεντικό τρόπο στις συλλογικές επεξεργασίες, τις τεκμηριωμένες αναλύσεις, τις επώνυμες θέσεις, γνώμες και σχόλια, που με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής-κοινωνικής πλειοψηφίας, μπορούν και επιδιώκουμε να βρουν θέση και χώρο στην προσπάθειά μας.

Η ανωνυμία στο μέτρο που δεν είναι κακόβουλη, επιθετική και προβοκατόρικη  γίνεται σεβαστή όταν δεν επιχειρεί να υπονομεύσει και δεν ακυρώνει τα βασικά χαρακτηριστικά και τη φυσιογνωμία της προσπάθειάς μας. Ο μοναδικός έλεγχος στο σχολιασμό άρθρων και αναρτήσεων δεν θα αφορά στην ουσία και στο νόημά τους, αλλά θα πραγματοποιείται για την αποφυγή σχολίων με υβριστικό-προσβλητικό περιεχόμενο για τον συγγραφέα, προσωπικής ή κακοήθους  επίθεσης  ή προσπάθειας εμπλοκής σε ανεπιθύμητες περιπέτειες.

Δεν ταυτίζουμε, ούτε στοιχίζουμε την προσπάθειά μας πίσω από κάποιο πολιτικό ή οργανωτικό σχήμα. Θεωρούμε ότι η ταύτιση με οράματα και αξίες έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ισχυρότερη δυναμική σε αυτό το επίπεδο.
Οι άνθρωποι που το διαχειρίζονται έχουν θέση, άποψη, στάση και συνείδηση που ως τέτοια μεταφέρεται και αποτυπώνεται στο λόγο το ύφος και την αισθητική του. Τα άρθρα είναι προϊόν και ευθύνη εκείνου που τα υπογράφει.

Δεν υπάρχει συλλογική και ενιαία άποψη παρά μονάχα όταν εκτιμούμε ότι πρέπει να υπάρχει τέτοια.

Δεν είμαστε καθόλου ανεκτικοί στο φασισμό και όλες τις πολιτικές κοινωνικές και πολιτιστικές του εκφράσεις.
Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο σεξισμός, είναι συστήματα ιδεών και αξιών που  βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του «λόφου» που υπερασπιζόμαστε.

Δεν είμαστε «ανεκτικοί» στη διαφορετική άποψη, την αναζητούμε.

Επιδιώκουμε να προβάλλουμε και να συμβάλλουμε στο διάλογο, τον προβληματισμό και την πολεμική ακόμη, που θα ανοίξει ζητήματα, θα θέσει ερωτηματικά, θα κλονίσει βεβαιότητες και θα αναιρέσει συμπεράσματα.

Η μόνη και επαρκέστερη βεβαιότητα που μπορεί να τροφοδοτεί πολιτικά και ιδεολογικά, κάθε κοινωνικό πεδίο, είναι η βεβαιότητα ότι αυτό που ζούμε είναι πεπερασμένο και προσωρινό και ότι ο μοναδικός όρος που μπορεί να αλλάξει το πρόσημο της εξέλιξης, είναι η κίνησή της πλειοψηφίας της στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Share